Kara nieadekwatna do przewinienia
Cytat z KropkaZet data 11 kwietnia, 2024, 7:45 pmRozumiem frustrację, którą wyrażasz wobec postępowania Zarządu Dróg Miejskich. Wydaje się, że instytucja ta działa nieuczciwie, karząc mieszkańców za drobne niedopatrzenia związane z opłatami abonamentowymi. Jest to nie tylko niesprawiedliwe, ale również wydaje się być próbą wyłudzenia pieniędzy od obywateli.
Opłaty drogowe powinny być przeznaczone na poprawę infrastruktury miejskiej i służyć interesom społeczności, a nie być wykorzystywane jako pretekst do nakładania wysokich kar. Właśnie dlatego zgadzam się z Tobą, że postępowanie ZDM budzi ogromne oburzenie i frustrację wśród mieszkańców Warszawy.
Władze miejskie powinny działać uczciwie i transparentnie, dbając o dobro swoich mieszkańców. Mam nadzieję, że ta sytuacja zostanie szybko rozwiązana, a ZDM zmieni swoje podejście, skupiając się na służeniu społeczeństwu, a nie na zyskach kosztem uczciwości i sprawiedliwości społecznej.
Rozumiem frustrację, którą wyrażasz wobec postępowania Zarządu Dróg Miejskich. Wydaje się, że instytucja ta działa nieuczciwie, karząc mieszkańców za drobne niedopatrzenia związane z opłatami abonamentowymi. Jest to nie tylko niesprawiedliwe, ale również wydaje się być próbą wyłudzenia pieniędzy od obywateli.
Opłaty drogowe powinny być przeznaczone na poprawę infrastruktury miejskiej i służyć interesom społeczności, a nie być wykorzystywane jako pretekst do nakładania wysokich kar. Właśnie dlatego zgadzam się z Tobą, że postępowanie ZDM budzi ogromne oburzenie i frustrację wśród mieszkańców Warszawy.
Władze miejskie powinny działać uczciwie i transparentnie, dbając o dobro swoich mieszkańców. Mam nadzieję, że ta sytuacja zostanie szybko rozwiązana, a ZDM zmieni swoje podejście, skupiając się na służeniu społeczeństwu, a nie na zyskach kosztem uczciwości i sprawiedliwości społecznej.
Cytat z Zdobywca data 11 kwietnia, 2024, 8:37 pmRozumiem waszą frustrację jako mieszkańców płacących podatki w Warszawie, ale warto spojrzeć na tę sytuację z innej perspektywy. Opłaty abonamentowe są istotne dla utrzymania infrastruktury miejskiej. Zarząd Dróg Miejskich musi egzekwować te opłaty, aby zapewnić środki na konserwację dróg, remonty i inne potrzeby. Kara za brak opłaty może wydawać się drakońska, ale jest konsekwencją nieprzestrzegania przepisów. Zamiast krytykować ZDM, warto zastanowić się, jak można poprawić świadomość mieszkańców na temat znaczenia tych opłat i jakie korzyści przynoszą dla całej społeczności.
Rozumiem waszą frustrację jako mieszkańców płacących podatki w Warszawie, ale warto spojrzeć na tę sytuację z innej perspektywy. Opłaty abonamentowe są istotne dla utrzymania infrastruktury miejskiej. Zarząd Dróg Miejskich musi egzekwować te opłaty, aby zapewnić środki na konserwację dróg, remonty i inne potrzeby. Kara za brak opłaty może wydawać się drakońska, ale jest konsekwencją nieprzestrzegania przepisów. Zamiast krytykować ZDM, warto zastanowić się, jak można poprawić świadomość mieszkańców na temat znaczenia tych opłat i jakie korzyści przynoszą dla całej społeczności.
Cytat z Pasjonat data 11 kwietnia, 2024, 8:42 pmCytat z Zdobywca data 11 kwietnia, 2024, 8:37 pmRozumiem waszą frustrację jako mieszkańców płacących podatki w Warszawie, ale warto spojrzeć na tę sytuację z innej perspektywy. Opłaty abonamentowe są istotne dla utrzymania infrastruktury miejskiej. Zarząd Dróg Miejskich musi egzekwować te opłaty, aby zapewnić środki na konserwację dróg, remonty i inne potrzeby. Kara za brak opłaty może wydawać się drakońska, ale jest konsekwencją nieprzestrzegania przepisów. Zamiast krytykować ZDM, warto zastanowić się, jak można poprawić świadomość mieszkańców na temat znaczenia tych opłat i jakie korzyści przynoszą dla całej społeczności.
Nie zgadzam się z Twoim komentarzem. Kara za przeoczenie i niezapłacenie niewielkiej opłaty abonamentowej 30zł/rok nie powinna być tak surowa, jak sugeruje Zarząd Dróg Miejskich. Istnieją inne sposoby zachęcania mieszkańców do terminowej zapłaty, a nakładanie wysokich kar tylko pogłębia frustrację społeczną. Władze powinny szukać bardziej wyważonych rozwiązań, które uwzględnią zarówno potrzeby infrastruktury miejskiej, jak i uczucia mieszkańców.
Cytat z Zdobywca data 11 kwietnia, 2024, 8:37 pmRozumiem waszą frustrację jako mieszkańców płacących podatki w Warszawie, ale warto spojrzeć na tę sytuację z innej perspektywy. Opłaty abonamentowe są istotne dla utrzymania infrastruktury miejskiej. Zarząd Dróg Miejskich musi egzekwować te opłaty, aby zapewnić środki na konserwację dróg, remonty i inne potrzeby. Kara za brak opłaty może wydawać się drakońska, ale jest konsekwencją nieprzestrzegania przepisów. Zamiast krytykować ZDM, warto zastanowić się, jak można poprawić świadomość mieszkańców na temat znaczenia tych opłat i jakie korzyści przynoszą dla całej społeczności.
Nie zgadzam się z Twoim komentarzem. Kara za przeoczenie i niezapłacenie niewielkiej opłaty abonamentowej 30zł/rok nie powinna być tak surowa, jak sugeruje Zarząd Dróg Miejskich. Istnieją inne sposoby zachęcania mieszkańców do terminowej zapłaty, a nakładanie wysokich kar tylko pogłębia frustrację społeczną. Władze powinny szukać bardziej wyważonych rozwiązań, które uwzględnią zarówno potrzeby infrastruktury miejskiej, jak i uczucia mieszkańców.
Cytat z Eligia data 11 kwietnia, 2024, 8:52 pmDziękuję wam, bo jest mi dobrze znana ta sytuacja, ponieważ zostałam zmuszona przez Zarząd Dróg Miejskich do zapłacenia aż 3000 zł kar. ZDM wysłał mi 10 wezwań bez wcześniejszej informacji, że mam nieopłacony abonament roczny mieszkańca. Czuję się kompletnie oszukana przez tę instytucję.
Dziękuję wam, bo jest mi dobrze znana ta sytuacja, ponieważ zostałam zmuszona przez Zarząd Dróg Miejskich do zapłacenia aż 3000 zł kar. ZDM wysłał mi 10 wezwań bez wcześniejszej informacji, że mam nieopłacony abonament roczny mieszkańca. Czuję się kompletnie oszukana przez tę instytucję.
Cytat z Czajnikowy data 12 kwietnia, 2024, 8:16 pmCytat z Eligia data 11 kwietnia, 2024, 8:52 pmDziękuję wam, bo jest mi dobrze znana ta sytuacja, ponieważ zostałam zmuszona przez Zarząd Dróg Miejskich do zapłacenia aż 3000 zł kar. ZDM wysłał mi 10 wezwań bez wcześniejszej informacji, że mam nieopłacony abonament roczny mieszkańca. Czuję się kompletnie oszukana przez tę instytucję.
Rozumiem twoje rozczarowanie. Takie działania ZDM wydają się być niesprawiedliwe i nieuczciwe wobec mieszkańców. Jak ty, mam podobne doświadczenia z tą instytucją. Wydaje się, że pozew zbiorowy mógłby być skutecznym sposobem na obronę naszych praw. Czy już rozwaliście już taką opcję?
Cytat z Eligia data 11 kwietnia, 2024, 8:52 pmDziękuję wam, bo jest mi dobrze znana ta sytuacja, ponieważ zostałam zmuszona przez Zarząd Dróg Miejskich do zapłacenia aż 3000 zł kar. ZDM wysłał mi 10 wezwań bez wcześniejszej informacji, że mam nieopłacony abonament roczny mieszkańca. Czuję się kompletnie oszukana przez tę instytucję.
Rozumiem twoje rozczarowanie. Takie działania ZDM wydają się być niesprawiedliwe i nieuczciwe wobec mieszkańców. Jak ty, mam podobne doświadczenia z tą instytucją. Wydaje się, że pozew zbiorowy mógłby być skutecznym sposobem na obronę naszych praw. Czy już rozwaliście już taką opcję?
Najnowsze komentarze